Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Vi holder lukket fra d. 5/7-24 tom. d. 21/7-24. Ordrer afgivet i denne periode vil blive sendt afsted d. 22/7-24. ☀️

Materialer og pleje

Materialer

Hos Proudstone anvender vi kun ædelmetaller af højeste kvalitet i produktionen af vores smykker. Alle materialer og metaller er nøje udvalgt for at sikre det rette udtryk samt høj kvalitet i vores smykker samt med fokus på bæredygtighed. Vi ønsker at sikre mindst mulig negativ påvirkning af miljø, menneskerettigheder og klima.

Da vi kun anvender ædelmetaller, er alle smykker 100% nikkelfri.925 Sterling Silver
Vores sølvsmykker er produceret af 925 Sterling Silver, som er den højeste internationale kvalitetsbetegnelse for sølvprodukter. Mindst 95% af det sølv, som vi anvender i produktionen, genbrugt.

925 Sterling Silver omtales ofte som rent sølv, men er faktisk en legering, der indeholder 92,5% rent sølv. Legeringen gør sølvet hårdere og mere modstandsdygtigt over for slid end 100% rent sølv. Dette maksimerer smykkets holdbarhed.18k Guld
Guld er et yderst populært og smukt ædelmetal, men når det udvindes, har det en uheldig påvirkning på miljøet.

Derfor er vores guldsmykker ikke produceret i massivt guld, men forgyldt på en base af genanvendt 925 Sterling Silver.

Vi belægger vores smykker med 1-2 micron genanvendt 18k klassisk guld. Antallet af microns afhænger af smykket, og hvor udsat det er for slitage ved brug. Sammensætningen af bindingskemikalier og tykkelsen på belægningen er absolut optimeret. Det betyder, at vi med en mindre tykkelse guld opnår præcis samme holdbarhed på belægningerne som ved 3 eller flere microns.

På denne måde tærer vi mindre på naturens sjældne råmaterialer samt bevirker en mindre miljømæssig påvirkning ved udvinding og produktion. 

Alt anvendt guld er RoHS kompatibelt.

Vi bruger genanvendt 18 kt. guld til belægningen, som er en legering med 75% rent guld, og som er anerkendt for at være den legering, der har den bedste balance mellem renhed og holdbarhed.

I sin rene form er guld ikke anvendeligt til smykker, som skal være modstandsdygtige over for ridser, slid, skader mv.Zirkoner (CZ)
Hos Proudstone har vi valgt at anvende zirkoner af kvaliteten AAA i stedet for diamanter eller andre naturlige ædelsten.

Zirkoner er en syntetisk fremstillet halvædelsten, som har et funklende og smukt udseende og typisk forveksles med ægte diamanter, hvorfor den anvendes som erstatning hertil. Derudover er zirkoner en meget hård og holdbar smykkesten, som derfor egner sig godt til smykker.

Ved at bruge zirkoner forbruger vi ikke naturens sjældne råvarer, og den negative påvirkning på miljøet ved produktionen er væsentlig mindre end ved naturskabte ædelsten.

Vi opnår alligevel den samme smukke finish i vores smykker, mens vi skåner miljø og natur.

 


Produktpleje
Vi ønsker, at du skal have glæde af dit smykke fra Proudstone så længe som muligt. Derfor anbefaler, at du behandler dit smykke med omtanke. 

Vores smykker er fremstillet af ægte metaller, som skal passes og vedligeholdes. Derfor anbefaler vi, at du opbevarer dine smykker i original Proudstone smykkeæske, som er udviklet og designet til at beskytte smykket og den særlige betydning, som smykket har for dig. 

Alle smykker slides med tiden, men alle Proudstone smykker er udarbejdet i høj kvalitet og kan holde hele livet med den rette opbevaring og pleje.

Vi anbefaler derfor, at du følger vores råd vedr. smykkepleje:

  • Undgå at bade, sove, dyrke motion mv. med dit smykke på. Dermed undgår du slitage, som sved, stød og fugt medfører.
  • Tag dine ringe af, når du vasker hænder.
  • Undgå kontakt mellem smykke og cremer, parfumer og rengøringsmidler.
  • Opbevar dine smykker adskilt, så de ikke ligger og slider på hinanden.

Rengøring
Er dine sølvsmykker begyndt at oxidere, kan de pudses med sølvrens eller en lille mængde PH-neutral sæbe blandet med lunkent vand. 

Ved forgyldte smykker, vil det som oftest være tilstrækkeligt at pudse med en tør blød klud, indtil smykket har fået sin glans tilbage. 

En pudseklud kan være nyttig både til sølv- og forgyldte smykker, for at gøre smykkerne skinnende igen. Bemærk at pudseklude ikke vil fjerne ridser. 

I hulrum, omkring zirkoner el.lign. kan det være en fordel at anvende en lille blød børste til forsigtigt at rengøre smykket. Hvis snavset er svært at fjerne, kan smykket lægges i blød i rent vand.


Beskyt belægning
Alle vores smykker er fremstillet af 925 Sterling Silver, hvoraf nogle er belagt med 18 kt. guld. Belægning vil slides over tid og kan dermed miste sin glans. 

Slitagen afhænger af syren i din hud, og af hvordan du bruger smykket. 

Det, som du selv kan gøre for at forlænge holdbarheden af belægningen, er at følge de gode råd omkring opbevaring og smykkepleje. 

 

Kurv

Der er ikke flere produkter at købe

Din kurv er tom.